isendoornstraat 22, 7201 NJ Zutphen

Activiteiten binnen het Groeidorp

Samen groeien met je eigen talenten: dát is onze missie

Om deze missie te bereiken, geven wij ieder kind de ruimte om zijn of haar persoonlijke interesses en eigen talenten te ontdekken. Wij stimuleren ze in een positieve omgeving om zichzelf te leren kennen.

Het Groeidorp draagt zorg voor een persoonlijke groei en unieke ontwikkeling van ieder kind. Bij Het Groeidorp worden kinderen op een positieve manier gestimuleerd om nieuwe ontdekkingen te ervaren en kennis te maken met hun interesses en talenten. Bij ons staat persoonlijke groei in een positieve en open omgeving centraal.

Jaarlijks organiseert Het Groeidorp een groeidag waarbij de kinderen kennismaken met nieuwe elementen in de wereld. Ieder jaar komt er een nieuwe trend of ontwikkeling aan bod die de kinderen spelenderwijs leren kennen. Aan het jaarlijkse evenement zit tevens op een laagdrempelige manier een maatschappelijk thema verbonden. Zo worden de kinderen spelenderwijs bijvoorbeeld bewuster van het milieu, verschillen in de maatschappij of politieke kwesties.

Een belangrijk onderdeel van Het Groeidorp dat kinderen stimuleert om nieuwe talenten te ontdekken, is het maandelijkse Groeipodium. Het Groeipodium bevat iedere maand een ander element met als doel dat kinderen al op jongere leeftijd leren waar zij graag meer over willen leren. Gasten die het Groeipodium betreden, zijn bijvoorbeeld ouders, buren of lokale ondernemers

Onze missie is om de kinderen op jonge leeftijd te laten ontdekken waar zij energie van krijgen en verder in willen groeien. Verschillende studies toont dat dit een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling en positieve energie van het kind. Een kind is doorgaans veel gelukkiger wanneer hij of zij een eigen talent ontdekt en hier extra energie uit kan halen. Wij vinden het belangrijk dat er binnen het Groeidorp voldoende ruimte is voor ieder kind om zichzelf te leren kennen en ontwikkelen.

Meer weten over het Groeidorp?

Ja, graag!